Thursday, September 13, 2007

Anugerah Era 2007 @ FARAH brepp breep

ok la..bercerita plak tentang anugerah era 2007..
ermmm kalau datang jer bab anugerah2 memang sume designer akan busy..tak tau la kalau ade yang tak busy hehehe..

so sebelum anugerah era..memang sume designer mungkin telah memilih artis masing2 untuk memperagakan hasik kretiviti masing-masing...
so i dah merancang untuk buatkan baju FARAH af2...kenal kan???

ermm so tak yah la nak tunjuk korung tau kot..yang mana ala2 tak kenal tu pandai2 la kenalkan yer...FARAH atau lebih dikenali sebagai FARAH BREPP BREPP....
huhuhuhu ok i pun designkan untuk farah..seperti apa yang i tau farah tak boleh pakai terlalu seksi yer..short2 one NO NO NO...huhuhuh..so i sebagai menghormati kehendak farah..i tunaikan dengan membuat 2 design..satu untuk green carpet..dan lagi satu untuk perform....so semua sekali 2 helai baju.....

i was thinking untuk green carpet...i nak farah nampak ala2 ayu, sopan, tapi tema AE kali ni ilaha TREND DAN TRADISI...so kena campurkan elemen tradisi..dimana i rasa i dah biasa kalau tengok pada rekaan-rekaan i sebelum ni pun sume ade unsur2 kebaya, kurung dan sebagainya..

so i designkan untuk farah green carpet sehelai dress yang simple..sopan dan tidak banyak perincian yang over......color?? ermm color dia macam putih grey2 cam tu..i pun tak tau color apa..heheh i pilih sebab kain dia cantik jer...n nampak cam nude2 color..simple...

n untuk perform..i bagi farah pakai koleksi kurung exotika...yang warna purple tu...baju kurung with gode....n penuh dengan sulaman batu batan di dada dan pergelangan tangan..so baju ni mula2 nya takde sleeve..but farah request sleeve...sebab nak nampak lebih sopan..so i pun buat sleeve tambahan bersama cardigan camtu.....

farah ketika sesi fitting untuk baju green carpet...selendang tu sepatutnya sangkut kat rambut belakang so jadi cam ala2 sari gitu..or macam kelubung la..hehehhe

one sleeve dia tu penuh dengan jahitan batu batu manik dan swaroski...baju ni dianggar bernilai rm3000 yang dibuat khas untuk farah...

ni plak baju for perform....warna purple...my new colection kotemporary kurung exotica..

farah request sleeve..so masa fitting ni tak buat lagi...heheheh after that baru buat sebab nak ukur farah betul2...


so semasa AE anda ingin lihat?? kalau nak tengok farah perform klik kat tepi kanan tu ade video farah perform medly with idayu, bob, aizat..etc..


farah n me....


farah gan i jugak...n masa tu i bagi farah pakai gelang tangan dan subang india..shes so beutiful..n lawa giler...



n thiz one masa green carpet AE...tq budiey..sorry i copy pic ni..hehe

baju for perform...shes so sweet....lawa n perform pun best..tapi tak puas..sekejap sangat..sepatutnya..bagi dia main show..baru gempak sikit...

so nanti i update pasal ELLA plak yer..satu2 k..hehehhee..ok daaaaaa....


3 comments:

mOhD^.^rAz said...

suka tgk baju purple...
ntah naper...
maybe colour dia kot...
cute sgt...
sgt seswai wif farah...
hidup ZERY..!!!!

wénkt said...

aiyoh.. sweet couple ok ko dgn farah. kenapa takder citer pasal ella?

ct said...

nice...mmg sesuai ngan tema AE..baju purple tu nampak lebih sweet n trendy wif d sleeve on..baju ala2 putih grey tu very d marvellous..very d princess like...modern n trendy princess..n farah look so gorgeous wearing it..sweet...