Monday, April 7, 2008

batik glam...ABP

ok tak habis lagi cerita abp..dah baca cerita2 cerita daripada web2 macam murai.com..ni copy paste ek..


Setiap tahun, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) bukan saja menjadi gelanggang untuk mengetahui siapa paling top, sebaliknya juga pentas peragaan busana terutama pereka tempatan.
Jadi, bagi artis yang tidak dicalonkan dalam kategori, mereka masih berpeluang merebut pakaian tercantik. Kebetulan tahun ini hadiah yang menanti memang hebat iaitu barang kemas Habib Jewels bernilai RM10,000, maka semua bergaya sakan dengan tema Batik Glam. Catwalk punya catwalk, akhirnya pihak juri di kalangan penulis hiburan dan fesyen berpengalaman memilih fesyen yang diperagakan pelakon sensasi dan jelita, Nora Danish sebagai pemenang utama kategori wanita. Pelakon drama Ijoi Azahari yang sedondon warna ungu dengan isterinya, Sharifah Shahira, pula diumumkan sebagai pemenang terbaik bagi kategori pria.

Malam itu Nora memilih rekeaan Azura manakala Ijoi pula mendapat bergaya dengan sut ciptaan Hazwani Othman. Pemilihan long dress Nora dianggap menarik kerana ia tidak terlalu straight forward dalam menonjolkan motif batik. Rekaan batik Nora itu tersembunyi di bawah satu lagi layer fabrik jarang dan ia sememangnya kreatif.

ni pic dia menang..gan ijoy

pi close up nora danish..

7 comments:

Anonymous said...

actually tis is my first time peeps kat ur blog..well i xsuke sgt singgah kat blog fashion semata..but ur post yg nie memang worth commenting..ermm not tat nk busybody ke ape..tp i still believe one's creation shud be genuine..no matter hw crappy the design is..at least originality is ther kan..but for this case...tatau le camne jury bleh acknowledge the design kan...

copy2 nie bleh leave it to xerox (konica minolta ke hape2 ke) machine je lah kan..but by acknowledging creation yg ala2 (such understatement)copycat nie...not good for the industry le m rasa

ayunie

Anonymous said...

omigod..
is it true ??

~ EaNnA ~

Anonymous said...

hahaha..just one question from me- Are they professional juries?

Tepuk kapla,tanya jiran sebelah..lu pikirlah sendiri..cayalah Nabil..hahah

BETTY A. said...

found u from jezmine....
copy cat ker?
kalau yer mmg "terbaaaikkkk" la kan?

d'f said...

to be honest.. design baju nora danish ni.. tak cun sgt & cam tak kena dgn tema... kerana tak menonjol sgt keserlahan 'BATIK' dan tak la GLAM mane..

kesian kat designer lain yg bertungkus lumus memerah idea yg original utk busana mereka.. cantik² plak tu (well some of it.. )

anyway.. sape sang AZURA ni ?

Anonymous said...

zerry, boleh ke nak letak isu ni kat Cari forum? i realy was hoping that one of your fresh design will win that night...

ni sah sah plagiarism ni, kalau kat university sah sah akan kena buang univesity he..he...

apa apa pun, Zerry tetap the best !!!

-husna-
shah alam

mubaraq ahmad said...

sesungguhnya jury mmg blind bla pilih bju nih?! apa yg glamnya> tak accentuate lgsung theme batik yg cuba nk ditonjolkn. n nora nmpk lesu n old wearing dis...