Tuesday, November 27, 2007

i have lots of idea now...

ermm tah tetiba malam ni macam banyak idea jer..
ok..satu i akan pertimbang kan kerja i sebagai lecturer tu..2 banyak plak inspirasi i dapat untuk design baru....

ok tadi just lepak rumah rizman ruzaini..yang we all berborak sakan..pasal design..pasal kerjaya n pasal future life...n that make me think..that i have to do something..if u pergi kerja office hour..pegi keje pagi..balik petang..ermmm i rasa itu akan membantutkan apa yang i nak jadi selama ni...n memang betull tah la....4 now im just thinking of open my shop..n do freelance work...

banyak plak idea aku malam ni..banyak benda yang we all fikirkan tadi...otak berjalan jer...heheh
kemana designer2 melayu pergi..sampai tahap mana?? ermm so the main point is..y not we all yang seberapa sahaja..memperjuangkan industry fashion kita sampai setaraf dengan designer2 yang ada kat malaysia..sebab kita dah dibagi kelebihan dalam bidang ni...so my job i rasa bukan pakai office attire..pegi keja..balik kerja...ohhh goshhhhh im confused... betul tak??

berapa kerat designer i mean malay designer yang dianugerahkan MATA yang boleh pergi ke taraf international..i mean MATA yang tah la susah nak cakap..class...i mean in glamor line..couture..wedding...high end branding...ermmmm thats make me wonder..huhuhu

semua org boleh design baju..tapi bukan semua boleh menjadikan design itu sesuatu yang mahal..berharga..cantik..ada nilai estetikanya..elemen2 design yang diletakkan pada tempat yang betul...ermmm berapa kerat jer?? i boleh list kan nya...yang top2 hanya ade beberapa jer...
RIZALMAN IBRAHIM.....SHAIFUL BAHARIM...the senior one...the junior punya?? kami2 lah designer muda...i ZERY ZAMRY..RIZMAN RUZAINI..dan beberapa pereka muda lain...

so hari ni i rasa minda i dah lebih terbuka...ermm i was born to be designer..that was what i want....ermmm..yes..i nak jadi designer...hehhe yay!!!..i bersyukur dianugerahkan MATA yang i dapat ni untuk melihat kecantikan-kecantikan yang boleh digubah menjadi sesuatu yang lebih indah hasil keizinan ALLAH S.W.T....

pray 4 me..i hope i akan dapat join2 sebaris nama2 idola i...dan akan pergi jauh dalam bidang ni..amin...i realy need ur support..tq..tq so much...

oh ya..n maybe for thiz short time planning was..i ada macam2 idea 4 new colection..n design2 berunsurkan batik..i nak jual the whole colection..i mean design2 yang ada..dan the konsep2...dan akan bertanggungjawab keatas..design2 tersebut..dengan menjual nama i sekali..i mean..it own by a big company...maknanya..label someone by zery zamry...its 4 win 2 win situation..i jual design n nama..sama 2 menaikkan comapany mana2 yang interested..with the marketing planing..n ad campaign....sume sekali...sampai ke runway n maybe 4 production it as ready to wear...so rasa2 kalau ade company berminat..hubungi i ok..gerenti meletop..huhuhuhu
i dah ada antara list2 company yang akan i merisik...hehhe ok la...bye..take care..

love ZERY ZAMRY

1 comment:

fiebie said...

uik, nama hatta dengan hazwanie osman tak masuk ke designer muda.

sian