Tuesday, August 12, 2008

Luahan rasa jiwa..

Dalam lelah…kuberharap..datangnya sebuah..keajaiban..walau berat kubesarkan namun ku lakukan semua untuk cinta..bila sampai dimalam ini aku masih bertahan ini semua kupersembahkan semua untukmu…
It was so long time ago that I have not really sit in front of my pc to write something beside chatting n facebook or whatever..but now im I think I try to write something or whatever I can write ..

Just been trough 8,9,10 ogos that make me feel so exausted n tired.. ada wedding yang I settle kan..straight 3 days…tak tido n now 11 ogos..im demam just got injection by the doctor..lots of medicine today just rest the whole day ..sorry sape2 call yang I dint answer…just relax n watch dvd sex n the city..n try to think always thinking about live n love…always n always…

What I can say right now is im totally confused…I just have my fwens..not the love one..i don’t know y..all people that I loved..all just go away just like that…sorry guys just being myself kejap..after thiz were back to fashion tread ok..heheh..

There a lot of feeling inside me..im alone.im not to strong..luckily I have my family n fwens…were human..n takkan lari menjadi manusia….seorang manusia yang mempunyai hati dan perasaan dapat merasai pelbagai feeling…gembira, suka, duka, sedih, marah, kesepian, lonely, what else?? Just name it…n because of that were a human…tiada siapa selain manusia dapat merasakan seperti apa yang kita rasa…itu membezakan kita dengan ciptaan tuhan yang lain..mempunyai hati dan perasaan..

Well if we talking about love..sampai mana pun tak abis..to find the perfect one..is not that perfect 4 others..but just perfect in my eyes…is to hard to find…n is not easy..but when we have it..just care of it like a little baby…don’t make he or she cry…

Being a single 4 the whole of ur life is a bad thing 4 me…whatever u are or who u are…u still need to feed ur heart…with love…love from the love one..love from ur fwens..love from ur family..n love from god..now is 4.30 in the morning..i just cant sleep..coz I dah tido the whole day..

Everyone in thiz world have a problem I think..even he is Donald trump I think…problem with life,,is all about money…family and …..stop it la..i pun macam dah malas nak mengulas lanjut..maybe im muda lagi..but I already 24 years old..maybe 4 career doing..im fine..people look me as dah berjaya dalam bidang i..but I think is not the time yet…I only have the name…n what inside the name is me..just a normal human being…all thiz is come from Allah.. The greatest god…

I see all over beside me..my fewn..how do they get fun in life..with teir career..love…they so different in their own ways…some of them..money is important 4 them…some of them..love is important 4…but 4 me…kerjaya come 1st..but it can be overshadow by love…that my problem..money also is important..no money…no everything…

Kerana cinta..aku kembara..bagai camar melintas laut..mencari pohon untuk berteduh….kerana cinta aku kembara…ikut lagu..bisikan hati..mendamba kasih paling setia…
Sepasang sayap tak terlihat umpama mimpi yang tersimpan..jadi rintik..rintik hujan menciptakan awan yang terpilu…merisik ini…tercipta lantas tak kesampaian hajat meronakan..gelora rindu ku kepadamu..

Rimbun nan redup kasihmu..kau tempat ku berpaut..dimanakh lagi dapat ku rebahkan rasa gundah ini..nun kau teguh disana pengasih dan penyayang..pun ku masih terleka meneguk inksanmu walau ku sedari.. oh nyamannya bila diperlukan rindumu..mengimbaulah sentosa..bentangkan ku permaidaini..dari baldu berwarna putih..moga tak kuterasakan..cubaan yang ku galas ini..kepada mu..ditiangku hijrahkan lah diri ini….
bye take care..
love ZERY ZAMRY

1 comment:

Megat Eusofe said...

zery

yeah...mungkin kita ada probs yg lebih kurang sama.

kita ada life
ada kerjaya
tapi macam ada yg kurang

antara
cinta
kerjaya
dan cita2

ermmmmm....bila kita salah dalam mengira mana satu yg lebih perlu
maka kita rasa masalah itu muncul

now..biarlah masa untuk diri sendiri saja...

yeah..cinta kawan itu pun buat kita rasa dihargai

sapa itu KAWAN itu adalah yg tercipta untuk kita ???

:)