Monday, May 25, 2009

AYAM kaler-kaler!!


hi..ok i just nak share something..ermmm rindu masa zaman kanak2 riang ribena..hehe
ermm mesti korunk pelik?? ayam?? kenapa gan ayam??? so sape tengok gambar ni dah tau dah...atau ada yang tak tau?? wahhhh ayam warna warni!!! hahahha comel kan??

ermmm just nak share i miss those anak2 ayam ni..hurmm dulu masa kecik i bela..n banyak ade lebih 30 ekor ayam pelbagai warna...sakng ni susah dah..tak tau mana nak beli..dulu masa kecik2 beli kat pasar malam..satu 50 sen jer..

ada sape2 tau kat mana ade jual?? i nak beli sangat!!! huhuh suke sebab dia comel sangat!!! skang merata i pegi pasar malam nak cari tapi tak jumpa pun...hurmm sedih kan?? i love the pink one...kalau dia boleh buat polka dot hitam kat ayam pink mesti gempak kan?? nanti i bagi free gift masa my fashion show..sume dapat anak ayam..huhuh cool hah??? hahahaha....

geram tengok pic ni..i just cari kat google jer..dulu i ade macam2 warna..hijau merah kuning biru pink...tapi masa kecik je..bila dia dah besar sikit dia jadi ayam warna putih..so nnak sembelih boleh or lepas kan je la..hehehehe so sape2 yang tau ade jual kat mana let me know k..i nak beli 4 my anak buah zayra..hehehe


bye take care

love ZERY ZAMRY

10 comments:

earth angel said...

oooh ohhh... so adorable..the lil chics!!!!

Hatta Dolmat said...

dulu, masa kecik-kecik..i g rantau panjang kelantan..

menagis-nangis i minta mak i belikan ayam kaler2 nih..memang kiut ...rasa nak genggam2..huhuhuhuh

i like!

edzlin007 said...

anak ayam ni setahu saya tak dibenarkan dah. masa kecil dulu slalu juga jumpa. anak ayam ni dikatakan beracun, sbb ia disuntik bahan kimia supaya mengeluarkan warna.

wénkt said...

ish
teringat kecik2
dah takder skrg kan
mana nak dapat erk?

propose kat siamese
nanti mereka redo.

uNcLe TiEf said...

wah..giler chomil...mane nak dapt ayam2 nie..adeh....chumil bangat!!!

Diana said...

haaa?? wujud ke anak ayam kaler2 camni?? oh tidak ku sangke...agaknye kucing bleh x buat kaler2 camni? hm...

Anonymous said...

Telur ayam disuntik pewarna sebelum diperam utk penetasan. Kejap je warna dia tahan. Lama lama dia luntur pasal kalau tak silap dia cuma warna makanan je.

shahMikhael said...

wa comeylnye anak2 ayam tu.
suke gak wane pink.

memg lahir dri perut mama die terus wane wani cmtu kew?

La Dolce Life's said...

huhuhu... comey kan anak-anak ayam yang warna-warni tu... so cute... i dulu kocik2 pown ada bela.... rindunya zaman kanak-kanak dulu.... tapi dah berlalu....

1shop2u said...

bleh dapat dekat kelantan(rantau panjang or saim(thailand).. skg pon ad lagi.