Thursday, December 3, 2009

Apa-apa ajelah..

ok..hi..hehe
semalam update dan banyak jugak komen yang diterima..hehe
bermakna ada jugak org baca lagi blog ni..ingatkan dah takde..
maybe sebab sume readers jadi silent..so come on give me some words supaya i jadi sedikit gigih untuk update!! hehee bagila komen-komen menarik..
ok i got some comment pasal last entry..
kalau uols baca kat last post..anonymous..i try to cut n paste tapi tah tak bleh plak..hehe
betul jugak kata dia..blog ni mungkin dah bosan sebab i dah tak berkeluh kesah..memang tak salah pun..hehhe.. ok i try to write something that is me..zery is zery..im not other person..hehehe
macam lagu elyana plak..jadi diriku..hehe
yeahhh kadang-kadang fikir malas nak pretend-pretend kan..maybe sebab im as a fashion designer..dan pegi mana-mana MUNGKIN org pandang..i tak cakap i popular macam designer-designer lain..tapi setelah apa yang i rasa pergi sana-sini..ada jugak org kenal..so secara tak langsung mata memandang..telinga mendengar..so kata kunci..jaga diri hiasi peribadi..hahahaaha
apa la aku dok merepek ni..
sebanarnya apa yang lahir pada tulisan ni..sume adalah pemikiran kita sebenarnya..so sapa yang baca ni..ia seperti memasuki ke dalam pemikiran si penulis itu sendiri..betul tak..
sebenarnya i suka sangat menulis, mengkritik dan berbincang lebih kepada benda-benda akademik..pembahasan..dan mengupas benda-benda yang boleh dikupas..contohnya reseach-reseach berkenaan kesenian..oh ya lupa..haritu piala seri endon...ok i akan buat satu entry pasal piala seri endon..
dan semestinya korang akan bosan la kalau i cerita pasal benda-benda ni...dan komen yang lain pulak nak bercerita pasal wedding..benda-benda perkahwinan...betul jugak cakap dia..kenapa i jadi designer..sebab i dah gifted to do so..maybe..i have magic hand n brain to create something that beautiful atau apa sahaja yang boleh melangkaui pemikiran kita sebagai manusia.apa i rasa la..kalau korang rasa apa i buat tak cantek..that is your opinion..i tak boleh nak cakap apa..
haaa beza harga antara designer n mak/pak andam..good topic untuk dibincangkan..pendekatan designer kepada org-org biasa..hurmm..sebenarnya designer adalah org biasa jugak..cuma thiz is my job.kalau korunk nak tau sangat kenapa harga designer kadang-kadang tak masuk akal..tapi sebenarnya adalah masuk akal..korunk kena tahu betapa stressnya jadi designer..memikirkan sesuatu yang indah-indah belaka..fabrication, color, potongan, details..huh banyak lagi..
dan beza korunk hanta jahit kat kedai makcik-makcik.yes mungkin baju anda akan jadi..tapi saya tak jamin baju anda akan jadi seperti yang anda idamkan ataupun bayangkan...dan kalau anda hanta ke designer yang anda percayakan..saya rasa baju tu akan sesuai dan mungkin lebeh cantik dari yang anda idamkan..HANYA dengan anda perlu melabur sedikit kewangan anda...cehh dahmacam jual direct selling aku cakap..hahaha
kualiti itu mahal..thats i refine as a designer..inginkan kelainan..so duit pun sangat kelainan..dan saya tegaskan ..saya as designer..boleh dibawa berbincang..cuba call or sms me..saya akan layan..tanya design, fabric, harga..sebab saya rasa..butik-butik pengantin sekarang pun harga dah mencecah ribuan ringgit untuk sehelai baju..sama jer..beritahu apa certain buget atau amount supaya i as designer boleh mengatakan iya atau pun tak dapat den nak nolongggg..hehehhe
ha kan dah panjang lebar bercerita..kalau anda kata baju wedding rm4000 itu mahal..anda cuba ke jakel..dan cari kain.beli sendiri..contohnya french lace 4 meter dan lining..paling2 tidak 2000...workmanship jahitan...pas tu nak jahit manik..beli swaroski..upah org jahit manik..tampal batu..buat sulam..haaaa..tolak-tolak sume sekali 3800...so keuntungan designer dapat?? adala dalam 200 mana nak makan..mana nak bayar sewa kedai, bayar keta..hahahaha
so fikir-fikirkan lah..hehehe
dah malam..penat dah..oh tadi i pegi YODA..fashion show..next i buat ulasan pasal tu..
i need a rest..good nite bye..
love ZERY ZAMRY

3 comments:

ek!n said...

yeah, thats a gud started for coming entries.

i tunggu sume2 topik yg u ckp kat entry ni okie. it'll sure be a lot of fun.
ilmu mmg baik kita kongsi. =)

dun worry bout others thoughts on your design. people are created to say appreciation and criticizes kan ambil kritikan sebagai batu loncatan utk berjaya. okey merepek lagi kat sini. heh.

anyway, gud luck!!

Mrs Firdaus said...

Hi Zery,

Semua hasil kerja tangan u ni memeang cantikk..yelah berbaloi dengan harganyakann..I pun kalau ada banyak duit nak je i hantar semua kain-kain yang I dah beli tu kat u so u boleh hasilkan baju pengantin yang hebat untuk i...tapi malangnya untuk dapatkankhidmat pereka macam U ni mahal sangat so orang yang macam I ni memang tak dapat nak merase...
Apepun keep up the good work..

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

alloooo zery...
i setuju sesanggat dgn yr statement about d different between Tailor & Designer.......mcm AJ , jumpe client yg nk wat wedding , mmg tanye , nk Busane dr Tailor @ Designer ( Man Kajang ) ...... then baru go for next step...
ermmmm....maybe , pasni bleh cube touch u lak kan....lalalalalala