Thursday, January 31, 2008

Majlis marhaban & cukur jambul Fazayra Zatasha..

27 januari..2008...telah diadakan majlis doa selamat dan cukur jambul..my anak buah yang ke 2.. FAZAYRA ZATASHA...yang baru berumur 3 bulan...hehe
majlis yang diadakan di umah my sis sec 9 shah alam...
my job?? hehe seperti biasa la..baju..hiasa sume..buat majlis ni kecik2 jer dengan kehadiran sedara mara terdekat..

pak su sedang gigih menghias bakul yang nak letak baby tu..konsep..white pink...

inilah hasil bakul..daripada sedih..jadi melets...hehehe sangat cute ok ade bear2..lagi..hehehe

rombongan cik kiah ..membaca marhaban..ermm mendayu-dayu..huhuh yang penting..sume pink ok...

bermula la sesi mencukur jambul..sume diberi mandat untuk memotong sikit rambut pastu masuk dalam air kelapa..yang dah hias gan bunga kemboja pink tu..ha tu my job gak la tuh..
tak tau la plak motif letak dalam kelapa tu kenapa..kenapa tak leh letak dalam magkuk ke hape..i pun tak tau..maybe dah adat kot..huhuhu

sebelum tu kena tepung tawar dulu kat kepala baby..pastu baru potong...pas tu org yang potong tu dapat bunga rampai..hehe


dah habis sume makan la..my mum masak sendiri..menu that day..nasi dagang, nasi minyak, kuih muih..

gigih cik kiah gan cik bedah mengambil makanan..hehe

ni la zayra..gan my mum..

wajah sebelum aktiviti membotakkan kepala..

wajah sedang aktiviti membotakkan kepala..

huhuhuhuh dalam proses lagi...


ayooo rambut sudah gone...huhuh botak dah.....
thanks kepada yang hadir..n hari tu i sangat penat..tak tido..bangun awal..malam plak ajl..hehehe

so nanti i update pasal ajl...

daaa take care..

love
ZERY ZAMRY

1 comment:

elle said...

hei zery...

Actually i suka baca blog u dan bbrp prm personaliti since prm...dan i dah linkkan ur blog to mine...sukanye tengok mosses basket yg u hias tu...pink!pink!pink!