Tuesday, October 16, 2007

1 syawal....yay yay hari raya!!!

Setelah berhempas pulas shoping..hahaha dan segala di malam hari...masak, kemas umah, shoping etc....tibalah hari raya..walaupun tido pukul 5 pagi..ado....hahaha...setelah dijerit2 bangun....bangun oleh my mum...i pun bangunlah..mengenangkan semayang raya setahun sekali..dan ala2 nak melaram baju melayu baru shantung silk tu..warna dark gary dan bersamping hitam benang silver..huhuhuhu..bangun..mandi..sms boy tanya dia kat mana?? boy jom g semayang sekali kat masjid 19..sebab dia duk dekat jer gan my house..boy pun ok jer..sebab dia pun g semayang gan adek dia gan bapak dia kat situ..so ade la kawan g semayang raya...i pergi gan my mum jer...jumpa boy kat sana.....

dah siap bagai..pergi la masjid..jumpa boy...pas tu tetiba jumpa sorang ni cam kenaljer..huhu rupanya COMEL..bukan comel tapi nama dia comel ekekeke tapi dia comel jugak..huhuhu ala comel make up artist tuh..heheh jumpa dia..so kami pun beraya..semayang bersama2...huhuhuhuh

dah habis semayang....balik singgah 7 eleven..huhu beli kordial..ala2 lupa shoping kan...haha n ice...n then i grap ayamas chicken drumet?? boleh?? hahaha ala2 semalam dah makan rendang banyak so eringin nak makan chicken drumet ayamas..balik pas tu goreng lah....pagi raya makan ayam goreng..sedap giler!!!!

yang ade kat umah just me n my mum..tengah tunggu my bro n kakak ipar, my 2 org sis dan masing2 nyer husband...n sorang my anak buah..aizad...pas tu seperti biasa sesi minta ampun dan sebagainya..huhuhu raya tahun ni sume ade my siblings...n suami n isteri masing2 serta anak...so lengkaplah..kecuali tanpa my dad..coz dia tak duk sekali gan kami...hehehh

boy..g semayang sekali..meriah tahun ni sume kawan2 pakai baju melayu designer label ok!! ni baju den wahab!! huhuhu ala2 jarang di celah ketiak dan lengan..


suasana di dalam masjid ape tah lupa lo....huhuh ramai...org...


pic makan2 takde la..lupa nak amek..so ni my mum kat living room...

ermm yang kecik tu anak buah i..aizad...yang duduk my abag ipar...


i just got duit raya tahun ni..diri sorang je my bro..huhuhuhu dapat ar rm50..huhuh boleh beli top up..huhuhuhu..haaa lagi satu benda geram di pagi raya..boleh tak astro tv takde?? sebab my dekoder rosak??? OMG!!! malam raya tu gan pagi raya adalah kebosanan yang amat sebab tak boleh tengok tv!!! giler pagi raya tu jugak call astro....petang tuh org tu datang tukar dekoder baru!! ermmm azabbbb takde tv!! dah la tv biasa takde!! astro jer ade.....

so seperti biasa orang mesti tanya tak balik kampung ker?? ermmm jawapanya..takk raya kat umah shah alam..tak penah rasa balik kampung la..sebab takde kampung...dari kecik tak penah merasa raya kat kampung camner..huhuhu raya kat umah gan family...tengok tv..tido...hahahaha


my mum, my bro gan isteri dia kak lina, gan aizad...


me di pagi raya..boleh amek pic kat luar masjid..huhuhu bersama baju baru...

haha ni dah bosan amek pic sendiri la..kenapa tak pakai songkok?? memang dari dulu tak suka pakai songkok..huhuh so akai la tengkolok ni...saje amek pic..lol...

snapp..snapppp..

bersama gf ku..huhuhuhu


my sis zai gan husband dia abg poji..


dekorasi?? ermm nilah bunga yang pegi beli gan zuhairy pagi2 buta kat kl tuh..lily....tak kembang lagi lo...gan buah-buahan tropika..hahaha


n roses merah,gred a ok..mahal...huhuhuh


tak buat apa..tengok tv tak boleh..just sembang2 jer lah kat umah..baring2....makan..huhuh dan mengisi duit raya kedalam sampul..untuk my mum..huhuhuhu

so..pas tu tak wat aper...bosan dan tido..huhuhu raya yang sangat membosankan..selepas amek pic family...sume sesi amek gambar..sorry pic takde kat my bro dia ak bagi lagi..nanti i uploadkan..huhuhuh ok....makanan yanga de biasa la..ketupat, rendang..kuah kacang...sambal ikan..lemang..dan drumet ayamas paling sedap..huhuhuhuh....

malam plak...tak g mana kot...tak ingat la..just tengok tv...makan dan online dan tido..huhuhuhuhuh.. itulah yang dibuat hari raya pertama!!! huhuh

take care!!

love ZERY ZAMRY


1 comment:

Megat Eusofe said...

humang hai
sampai bertengkolok
yg ampun...keris jerk x-der

meriah tul la u punya raya zery ( first time panggil your name ngan betul )

ala megat nie pun x-blk kampung pun
sama la kita
kita serupaaaaaaaaaa
kita serupaaaaaaaaa

:)

hu..hu..
astro mmg mcm cilaker
asyik hang jerk

ok la zery
di hari raya ini
ku mohon ampun dan maaf jika ada tersalah panggil , bahasa n etika pergaulan ...

:)
( sambil buat muka chumel )