Monday, November 30, 2009

Dilla's wedding


hi guys!! salam aidiladha yang dah 3 hari..ye ke 4 hari kot..hehe. sorry sangat sebab blog ni dah lama sangat tak berupdate. last update was Mifw..lepas mifa terus busy with wedding mana nak siapkan baju customer n all..kesana kesini...masa banyak dihabiskan kat tengah jalan jer..
so ni pukul 1.30 pagi..gagahkan jugak nak update blog ni..pasal dilla wedding..takut basi plak citer ni nanti..hehhee so berceritalah..selang beberapa hari selepas mifw..hari khamis malam jumaat dilla telah selamat dinikahkan bersama jejaka idamannya..Ruslan Bin Saidin..dan persiapan hantarannya dilakukan oleh saya sendiri..dari dilla bertemakan soft pink n lilac..dan dari lan ke dilla gray dan putih..

so inilah hantaran yang dibuat agak rushing dalam masa 4 jam saya menyiapkan 15 dulang hantaran....

dan lagi hantaran..
ok untuk video nanti next post i akan postkan video dilla nikah..ok kita beralih ke Dewan Perdana Felda..jalan semarak keesokan harinya..pukul 2 petang i gan team terdiri daripada fb, zuhairy, ketom, riz, dan fyan..pergi membawa baju dan ingin menolong membuat pelamin dilla..sebab i dah janji nak tolong apa yang patut..pelamin yang dilla pilih was pelamin yang disediakan oleh dewan tersebut..so tak banyak choice...yang i buat adalah sedikit deco gan buang sume plactic flower dan tambahkan fresh flower...hehhee


the flower stand..



itewww dia org kuat hehe fb dan ketom..


gitewwww mengantung bunga melur..


dan lagi..hehehe


pelamin white silver..yang very simple..


selamat datang ke majlis makan malam perkahwinan DILLA & RUSLAN..

Ok get back to baju dilla..inilah dia baju yang telah siap digantung..menanti dilla untuk menyarungkannyer..hehe
there a banyak citer pasal baju dilla ni..
baju dilla ni direka oleh i sepenuhnya mengikut keperibadian dilla sendiri..
sebab i close jugak with dilla n i tau apa yang dilla nak..apa yang dilla boleh cary or not..
baju ni yet sangat-sangat elegan..sesuai dengan dilla..simple-simple pun baju ni dipenuhi oleh ribuan batu swaroski yang dijahit mahupun ditampal. its very grand...dengan sulaman manik, sawroski, pearl, ribuan sequin..menaikkan lagi baju ni...kain pulak terdiri dari sequin fabric, silk tulle, french lace..dan kalau dicampurkan semua total untuk baju dilla sahaja mencecah 70 meter kain...mahunyer tak grand!!!
untuk veil sahaja dah 10 meter!!!!!

baju Lan pula baju melayu kontemporari..

so sebelum menyiapkan pengantin..haruslah designer kena siap dulu..hehehe

sementara tu syed sedang make up dilla..

dilla bagaikan princes...

oh ya inspiration baju ni antaranya ialah lady gaga..hehe serius..dilla wanted something very modern..n i jugak nak larikan dari kebaya indonesia yang nak muntah dibuat oleh pengantin..sikit-sikit kawin kebaya ketat lace..haiyo bukankah kita mempunyai corak fesyen tradisi kita sendiri as org melayu?? kebaya pendek adalah jawapan nya..dan kebaya indon tu semua sepesen jer..so sapa nak kan kelainan..i will help u..hehe..
come on go for something very modern yet classic, with simple but grand detailing..tak lari dari budaya kemelayuan kita..tradisi kontemporari..tak gitu bakal-bakal pengantin????

tuuuuu dia..kepak lady gaga!!! hehehehe ala-ala kebaya berkepak giteww!

ok i nak siapkan lan pula..fabric daripada sutera thai..dan dipadankan bersama songket sutera dari terengganu berbenang perak..yang ditempah khas untuk baju lan..

memakai samping dan bengkung..untuk baju lelaki juga i masukkan unsur modern kepada baju melayu itu sendiri..



ok dari segi styling dan aksesori..dilla dan i mahukan kelainan..so dilla tidak mahu memakai tiara atau crown dan ingin lari dari kebiasaan..dilla mahu memakai cekak rambut sahaja..
cekak-cekak pun hehe cekak sedempak bunga ros berbatu berlian..very chic..dilla nak simple katenyer sebab baju dah sarat..hehehehe
dan tips nya pada bakal pengantin..jangan lah nak saratkan sume...baju dah sarat..kepala nak sarat..tudung nak sarat..less is more..hehehe
kan sweet tu...ala-ala kate perry

oh designer belum pakai samping..hehehehe pakaikan sattttttttttttttt

dah pakai aksesory..kita pakai veil plak...

sambil tu diinterview...

tu diaaa veill..

ha uols ado??? non adooooo!! hehehe 10 meter..

last toch up...

ok time to pose....

n poseeee....

n pose lagiiiiiii

dilla n lan..



ok ok..dah sampai masanyer..tetamu dah tunggu..letsssss

ok interview dulu....

ok ..hehe so swettt..

grand tak?? hehehe

diatas pelamin..

hurmmmmmm white sangat clean n tah la besttt hehhe..

dan masa untuk makan....

oh ni la fyan..camera man yang amek pic sume ni..hehe thanks fyan..
actualy banyak lagi pic pasal dilla..but i tak dapat lagi..so when i get it i akan post lagi pasal dilla k..
hurghhhhh habis gak nak mengarang ni..haiyoo dah penat..k lahh..
im off to bed..nite take care!! n for dilla n lan
SELAMAT PENGANTIN BARU.
..tq so much 4 believing me dalam membuat baju idaman u n lan..hehehe
love ZERY ZAMRY

6 comments:

AdzyH said...

Oh wow!! I love her dress! and her veil and i absolutely love(!!) her flower cekak! Ok, I nak buat appointment dengan you, buatkan I baju nikah, yang simple, sweet but classic seperti yang u cakap dalam entry you ni :p

My wedding is in June, sempat lagi kan nak buat baju?

zeryzamry said...

yeah sure boleh call me 4 appoiment k..

Dilla said...

Thnk u so much Zery!!!!!!!u made my dream wedding come true...kecuali pelamin yg I idam2 kan x kesampaian kan..but thnx to u and the geng kerana telah memodify pelamin dewan perdana yg 'futuristic' itu menjadi indah....I sangat sangat sangat berpuas hati dgn gubahan bunga hantaran n gubahan bunga kat dewan n especially baju kitorng yg meeeeeeleeeeeetopz itu!!!!!nanti anak kitorg kawin I ambik u lagi!!!!!!!hahahaahah

NHCH said...

OMG!!!!!!! I totally loveee that dress.... Too bad saye sudah kawen... & x sempat discover ur exceptional talent... owhhh anyways, how much is that gorgeous dress? or do u have like wedding package or sth. brother getting married next year so bole recommend him ur service (kalau kitorang mampu... hahahha)...

dpwedding planner said...

Berapa price for baju cam dila tu?berminat sangat..if i mampu nak beli la..if x..kena simpan dalam hati la jawabnya..

Sha Pattinson said...

OMG i like all of it from top to toe and sangat cantik lain dari yg lain .. great job zerry ..sib baikla i dah kawin if not dah tentu ambi mcm nih huhuhuhu ...sangat2 berlainan ..love the hairband OMG!!! cantim begitu juga dgn bajunyerr ..GOD ..memang cantik!!!!!