Thursday, September 4, 2008

First day Ramadhan...family day..

oh ya..sudah masuk bulan Ramadhan yang mulia ni...ermm sesiapa yang wish selamat menjalankan ibadah puasa..terima kasih banyak2....sampai tak terreply..tq...selamat berpuasa juga kepada pembaca-pembaca setia my blog ni...semoga hari-hari anda diceriakan bersama org2 tersayang...hehehe
ok masa first day puasa..i gan my family berbuka puasa di rumah..sebab my mum dah bagitau sume adik beradik sume akan berbuka sekali..so nak tak nak kena jugak stay up kat umah..pukul 3 petang my mum dah duk busy kat dapur masak itu dan ini..sebab all my family lengkap malam tu..huhhuh sume ade, my brother gan wife dia, my two sister with suami masing gan anak masing...so dengan i je sorang hehehe...
nak tau apa my mum masak? erm ada asam pedas ikan pari, ayam masak merah, ulam2, sambal belacan, sayur kacang, ikan goreng dan macam2...n i pun ada masak telur bistik paprik ayam tau..hehehe

erm banyak dengan air, kuih sume..

kuih plak...my mum wat dadar berinti...erm i dont know wether org lain tau ke tak..dia macam murtabak kecik.inti gan ubi n daging yang dah masak kurma...mayb this is tradisional kuih from terengganu..sebab i makan ni dari kecik n my fav one...hehe ada cara berlauk, karipap, n popia...

kacang botol n sambal belacan..

dan air sirap buatan mak i la..heheheheermm lepas makan tu..i was like arghhh sakit perut..n tertido sebab sangat kekenyangan..huhuhhuhu ok..bersambung next entry k..daaaa

love ZERY ZAMRY

7 comments:

MarlissaMusa said...

zery..malam b4 puasa i jumpe u kat mcd sec2..i tegur tapi u senyum tapi tak tegur balik pon..i suka bca ur blog..keep on blogging

wénkt said...

zery
kalau buat majlis bukak poser
invite me ok
dh lama tak lepak2 kita ni

Ziepurple said...

slamat berpuase! best nye mknn.

Megat Eusofe said...

huik
zery
kenapa u nampak sedap
ehhhh..silap
kenapa blog u nampak sedap ??

huuhuhuhuhu
sebab ada murtabak

huuhuhuhuhuh

i luv murtabak
tapi tu la
x-der lagi murtabak yg sedap me jumpa kat shah alam nie

allalalalala

SELAMAT BERPUASA ZERY

nak duit raya .......

afairuz said...

hye zery..
patik suke blog tuan hamba...your work..keep it up..all da best..
selamat berpuasa..

romi flizz said...

hai zery..
sedapnye sume mknn nieh..xpnah lagi jmpe murtabak kecik tuh kt cnie..

luckygirl.aja said...

hi u..
i love all of ur designs...
act i pun from terengganu..
so im proud to know u r also from trg...
best of luck..